Xiaomi Mi GPS Problemi Nasıl Onarılır hakkında konuşursak, konum izlendiğinde ancak daha az hassasiyetle olduğunda GPS Kayması olabilir. Başka bir GPS problemi, GPS ‘Zıplama’ olarak adlandırılan zig-zag’ı bağlayacak uygun olmayan mesafeyi takip etmesidir.
Xiaomi Mi GPS Problemi Nasıl Onarılır
Karşılaştığınız sorundan bağımsız olarak, konumunuzu almaya çalışırken veya uygun olmayan konumlar verebilecek kişilere bağlı olmak yerine hedefe bir rota belirlemeye çalışırken sorun olabilir. İşte Xiaomi Mi GPS Problemi nasıl Onarılır ve nasıl düzelteceğinizi gösteren birkaç ipucu ve püf noktası.
Yöntem 01 – Telefonu yeniden başlatın.
Bu çok yüzeysel görünebilir ancak cihazı yeniden başlatmak, yazılımla ilgili sorunların çoğunu çözebilir. Yaptığı şey, telefonunuzdaki GPS’i etkilemiş olabilecek arka planı çalıştıran bir dizi uygulama ve servisin biriktirdiği hafızayı ve diğer kaynakları boşaltmasıdır.
Böylece, telefonu yeniden başlattığınızda, sistem kendini yeniden başlatır ve tüm uygulamalar ve hizmetler kapatılır. Telefon açıldığında, telefonunuzdaki GPS’e erişmeyi deneyebilir ve doğru konum verip vermediğini kontrol edebilirsiniz. Ancak değilse, aşağıda bulunan diğer yöntemleri inceleyin.
Yöntem 02 – GPS Ayarlarını Değiştirme
Telefonunuzdaki GPS doğru konum göstermiyorsa en basit çözüm geçiş yapmaktır. Ekrandaki bildirim tepsisini aşağı sürükleyin ve ardından kısayolları görüntüleyin ve ‘ Konum’ simgesini tıklayın. Bu onu KAPALI duruma getirecek . Şimdi bir saniye bekleyin ve sonra aynı işlemi tekrarlayarak tekrar başlatmayı deneyin. Bu, tekrar çalışmaya başlamak için cihazınızdaki GPS’i tetikleyecektir.
İlginizi Çekebilir: Lenovo Z5 Pro GT Wi-Fi Bluetooth Bağlantı Sorunları
Yöntem 03 – Uçak moduna geçiş
Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, sayısız forumlarda ve web sitelerinde gözlemledikleri sorunları düzeltmek için genellikle bildirir. Nitekim, birçok kullanıcı uçak modunu AÇMA / KAPATMA yaptıklarında GPS hatalarını düzeltebileceklerini bulmuşlardır.
Uçak modu, sistemi herhangi bir harici ağdan ve sihir gerçekleştiği zaman ayırır. Şu anda telefonunuzda bir GPS hatası yaşıyorsanız, bildirim tepsisini aşağı çekin ve uçuş modunu AÇIK konumuna getirin ve ardından birkaç saniye sonra KAPALI duruma getirin. Haritalara veya diğer GPS servislerine erişmeyi deneyin ve hatayı hiç çözüp çözmediğini kontrol edin.
Yöntem 04 – Google Haritalar’ı Güncelle
Bu en basit düzeltme değil mi? Eski uygulamaların bazen bir soruna neden olduğu bilinmektedir ve Android ve diğer işletim sistemlerinde GPS için yaygın olarak kullanılan bir uygulama olan Google Haritalar için bile geçerlidir.
Artık, yeni bir güncelleme yapıldıktan sonra bile uygulamayı güncellemeyi unuttuğunuz için, eski Google Haritalar yanlış sonuçlar gösterebilir. Aslında, güncellemeyi çok fazla uğraşmadan indirebilirsiniz ve sorunun çözülmesi bir dakikadan fazla sürmez.
- Cihazınızdaki Play Store’u açın.
- ‘Uygulamalarım ve Oyunlar’a git ve’ Google Haritalar’ı bulup açmak için listeyi kaydır.
- ‘Update’ düğmesine basın ve bitti.
- Sorunun sıralanıp sıralanmadığını görmek için güncellendikten sonra yeri kontrol edin.
Yöntem 05 – ‘Yüksek Doğruluk’ Konumuna İzin Ver
Tamam, GPS Ayarlarınız aktiftir ve bulunduğunuz yeri sorunsuz bir şekilde takip edebilirsiniz, ancak bu durum çok kesin değildir veya gerçek konumunuzdan biraz uzakta değildir. Telefonunuzdaki ‘Yüksek Hassasiyet’ayarlarını minimumda bırakmış olabilirsiniz . Daha doğru konum tabanlı hizmetler sunacağı için onu yüksek doğrulukta değiştirmeniz gerekecektir. Aynısını yapma adımları aşağıdadır.
Xiaomi Mi GPS Problemi Nasıl Onarılır
- Telefonunuzdaki ‘Ayarlar’ aracının konumuna tıklayın.
- Şimdi, GPS veya Konum Tabanlı Servisler veya benzeri bir özelliğe geçin.
- ‘Konum Ayarları’na göz atın ve doğruluğunu’ Yüksek Hassasiyet ‘olarak değiştirin.
- Cihaz sizden onaylamanızı istediğinde, yüksek doğrulukta bir konum elde etmek için konum hizmetlerini değiştirecek olan ‘ Tamam’ı tıklayın .
- Şimdi, Google Haritalar’ı açın ve ‘ Konum ‘ simgesini tıklayın ve GPS’in düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Yöntem 06 – Aygıtınızda GPS’i Sıfırlama
Cihazınızdaki GPS’i sıfırlamak için temelde iki yöntem vardır.
- İlk önce, ‘Ayarlar> Uygulamalar’a gidin ve uygulamaların ‘ Tümü ‘ bölümüne gidin.
- Farklı akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılan GPS veya AGPS veya benzeri takma adlar arayın.
- Tıklayın ‘Temizle Önbellek’ butonu.
Şimdi, Google Haritalar veya benzeri bir uygulamayı yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
- Değilse , menüden ‘Google Play Store’u açın .
- Şimdi, ‘GPS Durumu’ adını girin ve indirin.
- Kurulduktan sonra ‘Sensörleri Teşhis Et’i tıklayın ve ardından açılır menüden GPS Sensörü’nü seçin.
- ‘Sıfırla’ özelliğine tıkladığınızda, uygulama kullanılan tüm önbelleği ve belleği otomatik olarak silecek ve tamamen sıfırlayacaktır.
Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra GPS servislerine başlayacağınız zaman, sıfırdan başlayacak ve umarım gözlemlemiş olduğunuz sorun da çözülecektir.
Yöntem 07 – Google Haritalar’ın Önbelleğini Temizle
Hem telefondan hem de telefonunuzdaki AGPS servisinden önbelleği temizledikten sonra, Google Haritalar uygulaması tarafından saklanan önbelleği temizleme işlemine devam edin. Basitçe, ‘Ayarlar> Uygulamalar> Google Haritalar’ı açın ve ‘ Önbelleği Temizle’yi tıklayın ve bunu yaptınız.
Yöntem 08 – Pil Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırak
Güç Tasarruf Modu, pil ömründen tasarruf etmek için az sayıda uygulama ve hizmeti kısıtladığından, pil ömrünün aşırı tüketimini kısıtlar. Bu önemli aramayı yapmanız gerektiğinde veya telefonu yeniden şarj etmek için zaman veya fırsat vermeyen bir yere gitmeniz gerektiğinde faydalıdır. Ancak, Google Haritalar’da yolunuzu bulmaya çalışırken veya diğer uygulamalarda GPS’i kullanırken, dahili batarya tasarruf modunun çoğu GPS kullanımını kısıtladığından, bu bir sorun teşkil edecektir. Artık, ayarları değiştirebilir ve mod aktifken GPS’i kısıtlama listesinden çıkarabilirsiniz, ancak bunun gerektiği gibi çalışacağı anlamına gelmez. Bu nedenle, cihazınızdaki Batarya Tasarruf Modunu açın ve GPS kullanana kadar KAPALI duruma getirin.
Yöntem 09 – Değilse, Harici GPS Alıcısı Kullanın
Bir donanım olan GPS alıcısının, telefonun konum göstermeyi durdurması ya da yanlış konum göründüğü gibi görünmemesi gibi arızalı veya hasar görmüş olduğuna dair çeşitli göstergeler vardır. Alıcının saman teline zarar verdiğinden veya kaybolduğundan eminseniz, harici bir GPS Alıcısı satın alabilirsiniz.
Bu donanım parçasını telefonunuza bağladığınızda, orijinal alıcıya bir alternatif olarak işlev görür ve hala çalışıyorsa, GPS hizmetlerini güçlendirir ve geliştirir. Harici bir donanım elde etmek için gereken gereksinimleri kontrol etmeniz ve ardından bütçenize göre mevcut birimleri arayabilir ve düzeltebilirsiniz.
Yöntem 10 – Bir Hizmet Merkezinden Yardım Alın
GPS Sorununuzu çözdünüz mü? Aksi halde, konum tabanlı servisleriniz için sürekli sorun oluşturan donanım sorunlarına işaret eder. Harici bir GPS alıcısı da çalışmıyorsa, sahip olduğunuz son çare yetkili servis merkezine başvurmaktır. Burada, sorunla ilgili ayrıntıları besleyebilir ve bir teknisyeni sizin için düzeltmesini sağlayabilirsiniz.
Ayrıca üçüncü taraf bir servis merkezine girebilir veya uygun fiyata sabit almak için alışveriş yapabilirsiniz, ancak telefonun tamamen onarılmasını sağlamak için yine de yetkili bir merkeze gitmeyi tercih ederim. Aynı zamanda bir başka avantaj olan garanti sürenizi de koruyacaktır.
Bu makale için google’de en çok aranan kelimeler; xiaomi mi5 sorunları, xiaomi mi4 sorunları, xiaomi a1 sorunları, xiaomi telefon sorunları, xiaomi mi5s sorunları, xiaomi 6 sorunları, xiaomi a2 sorunları, xiaomi yazılım sorunları, xiaomi sorunlar, xiaomi ahize sorunu, xiaomi arama sorunu, xiaomi acilmama sorunu, xiaomi alarm sorunu, xiaomi aux sorunu, xiaomi bildirim sorunu, xiaomi batarya sorunu