Telefonumun Şarjı Gelip Gidiyor; Hepimizin başına gelen problemlerden biri, telefonu şarj ettiğimizde temas eksikliğidir. Bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini sizinle paylaşacağız. Bu çözümlerden bazıları sizin tarafınızdan çözülebilir, diğerleri ise teknisyen müdahalesi gerektirir.
Telefonumun Şarjı Gelip Gidiyor; Akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla karşılaşmış oldukları problemlerden biri, telefonun şarj olmamasıdır. Telefonun şarj olmamasının sebebi, telefona veya şarj cihazına bağlı olabilir. En basitinden başlayarak şarj olma sorunu için yapabileceğiniz çözümleri listeledik. Her yöntemi denedikten sonra, telefonun şarj olup olmadığını ve şarj edilmediğini kontrol edin.
Telefonu Şarja Takıyorum Temassızlık Var
Eğer şarj telefonunuzu taktığınızda, bir ücret değil, bir ücret alır? Telefon şarj cihazı ucuna bastığınızda şarj olur, ancak serbest bıraktığınızda şarj etmeyi durdurur mu? Telefon şarj cihazı ucunu sola veya sağa veya yukarı ve aşağı koyduğunuzda şarj oluyor mu? Öyleyse neden bu sorunlarla karşılaştığınızı sizinle paylaşalım.
Telefon Şarj Olmuyor – Çözüm
Akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla karşılaşmış oldukları problemlerden biri, telefonun şarj olmamasıdır. Telefonun şarj olmamasının sebebi, telefona veya şarj cihazına bağlı olabilir. En basitinden başlayarak şarj olma sorunu için yapabileceğiniz çözümleri listeledik. Her yöntemi denedikten sonra, telefonun şarj olup olmadığını ve şarj edilmediğini kontrol edin.
- Öncelikle telefonun orjinal şarj aleti var ise onu kullanın.
- Kullanmış olduğunuz şarj aletini başka bir telefonda deneyin ve o cihazı şarj edip etmediğini gözlemleyin.
- Telefonu bilgisayardan USB kablo ile şarj ediyorsanız diğer USB girişlerini deneyin.
- Telefonu şarj aleti ile şarj ediyorsanız duvardaki başka bir prize bağlamayı deneyin.
- Eğer imkanınız var ise şarj aletinin kablosunu ve adaptörünü değiştirin. Veya çalıştığını düşündüğünüz başka bir şarj aleti ile telefonu şarj etmeye çalışın.
- Eğer yukarıda saydığımız yöntemler çözüm üretmediyse sorun şarj aletinde değil telefonda demektir. Öncelikle telefonu kapatıp tekrar açın. Telefonu kapatıp açmak pek çok soruna çözüm olmaktadır.
- Şarj kablosunun telefona takıldığı giriş kirlenmiş olabilir. Bu da telefonun şarj olmamasına neden olabilmektedir. Bir makas yardımıyla kulak temizleme çubuğunun plastik kısmını ucu sivri olacak şekilde kesin. Ve sivri uçla USB bağlantı noktasını temizleyin. Eğer imkanınız var ise elektronik devre temizleme spreyini uzaktan şarj girişine sıkın. Bu yöntem çoğu kullanıcının şarj olmama sorununu çözmektedir.
Kablo, Şarj Cihazı, Priz ve Kılıfınızla İlgili Sorunları Giderme
- Telefonunuzla beraber verilen şarj cihazını ve kabloyu kullanın. Çalıştığından emin olmak için şarj cihazını ve kablosunu başka bir cihazda deneyin.
- Kablonun şarj cihazına ve telefonunuza sıkıca takıldığından emin olun. Telefonunuzun bağlantı noktasında toz veya kıl bulunmadığı için emin olun.
- Bir duvar prizine cihazı takın. Elektrik prizinin çalıştığından emin olmak için lamba gibi bir cihazı prize takın.
- Kasa veya pil paketi gibi aksesuarların telefonunuzun sensörlerini kaplamadığından veya düğmelere basmadığından emin olun.
Şarj Esnasında Sorun Yaşıyorum
Aşağıdaki sorunlardan herhangi birini yaşıyor olabilirsiniz:
- Telefonunuz bütünüyle şarj edilmeden önce durur.
- Telefonunuz şarj ederken şarj LED göstergesini göstermez.
- Telefonunuz sadece belirli pozisyonlarda veya el altında tutulduğunda şarj olur.
- Telefonunuzun pil ömrü beklenenden düşük veya kısadır.
İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy S9 Plus Parmak İzi Okuyucu Değişimi
En iyi şarj performansı için, pili şarj etmek için telefonunuzla beraber gelen adaptörü ve USB kablosunu kullanın. Pil gücü çok azaldığında, bilgisayarınızı USB kablosu yerine güç adaptörüyle şarj edin.
Not: bazı telefonlarda LED göstergesi yoktur.
Ekran bir gösterge göstermezse, güç düğmesine basıldığında şarj göstergesi ekranda görünmelidir. Telefon şarj edilmezse ve açılmazsa şu adımları izleyin:
- Ses seviyesini artırın, ses seviyesini ve güç düğmelerini iki dakika veya telefon titreşene kadar azaltın.
- Telefonun şarj olup olmadığını kontrol edin.
- Pil gücü çok düşükse, LED’in değişmesi 2 dakika sürebilir. LED göstergesi, cihazın şarj olduğunu ve birkaç dakika sonra devamlı olarak yanabileceğini göstermek için tekrar tekrar yanıp sönebilir.
- LED yanıp sönüyorsa, telefon şarj olur, ancak LED sürekli yanana kadar açılamaz. Telefonu açmaya çalışmadan önce LED’in sürekli yanmasını bekleyin.
Şarj Yuvasında Birikenler
Çalışma ortamımız sebebiyle şarj soketinde toz birikebilir. Bizim cep telefonu taşırken, elbise pamuk şarj girişi girebilirsiniz. Veya farklı parçacıklar bu yuvayı engelleyebilir. Sonuç olarak, şarj yuvasındaki birikim, şarj ucunun ve şarj soketi dişlerinin birleşmesini önler. Ve telefon şarj olmuyor. Bununla beraber, aşırı bastığınızda, cihaz şarj olur. Çözüm son derece basit. Bu tortuları herhangi bir kürdan veya kuru fırça yardımı ile çıkarın. Şarj yuvasındaki ışığı parlatarak bunu yaparak bu sorunu çözüp çözemeyeceğinizi söyleyebilirsiniz.
Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefonumun şarjı bitmiyor , telefonumun şarjı kendiliğinden bitiyor , telefonumun şarjı birden bitiyor , telefon şarj gelip gidiyor , şarj gelip gidiyor , telefonumun şarjı dolmuyor , telefonumun şarjı takılı kaldı , telefonumun şarjı kullanmadan bitiyor , telefonumun şarjı geç doluyor , telefonumun şarjı bir anda bitiyor , telefonumun şarjı dolmuyor ne yapmalıyım , telefonumun şarjı aniden bitiyor.