1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefonu Şarja Takınca Isınıyor

Telefonu Şarja Takınca Isınıyor

Telefonu Şarja Takınca Isınıyor

Telefonu Şarja Takınca Isınıyor Eski telefonlarla çok sık karşılaştığımız sorunlardan biri, şarj sırasında telefon arızalarıdır. Paradan tasarruf etmek için, şarj kontrolünü umursamayan birçok markanın telefonu kırılır, böylece şarj sırasında tamir edilemez. Tabii ki, şarj sorunları sadece eski telefonlarda gerçekleşmez.

Yeni nesil akıllı telefonlara verilen binlerce lira para, şarj sırasında bile patlamalar ve yolsuzluk çakışabilir. Aslında, geçmişte, telefonlar şarj başarısız olsa bile, insan sağlığını tehdit edecek bir patlamaya neden olmadı. Lion pillerin piyasaya sürülmesiyle birlikte, bomba etkisi yaratan şarj patlamalarını hesaba katmak zorunda kalan telefon markaları, yeni telefonlarında bir şarj kontrol ünitesine ev sahipliği yapmaya başladı.

Şarj kontrol ünitesi, telefonun şarj durumunu sürekli olarak sorgular ve telefonun ne kadar şarj gerektirdiğini belirler. Eski telefonlarda da bulunan bu özellik, gücü tamamen kapattı ve telefon şarj edildiğinde şarjı durdurdu. Yeni telefonlardaki şarj kontrol üniteleri daha ayrıntılı. Yeni üniteler, şarj sırasında telefonun ne kadar akıma ihtiyacı olduğunu belirleyebilir ve daha sonra şarjı kesmeden güce dönüşebilir. Telefonunuz tamamen boşaldığında, şarj cihazının şarjdan sonraki ilk 15 dakika içinde aniden ısındığını görebilirsiniz. Bunun nedeni, telefonun bataryası tarafından çekilen akımın artmasıdır. Şarj cihazı, telefon evarage voltajına ulaştığında ısınmaz, çünkü şarj cihazından daha önce olduğu kadar akım çekmez.

Telefonum Çok Isınıyor ve Şarjı Bitiyor

Şarj sırasında şarj cihazının şarj edilmesinin akım ile ilgili olduğunu biliyoruz, şarj sırasında telefonun şarj durumu bir şeyin çalışmadığını gösteriyor. Yeni nesil telefonlar, cihaz voltaj değerlerinden ve cihaza özgü frekanstan kendi şarj cihazlarını anlar ve ekrana gereksiz zarar vermemek için telefonunuzu orijinal şarj cihazıyla şarj eder. Bunun nedeni, daha önce de belirtildiği gibi, şarj kontrol cihazının gerekliliklerinin karşılanmamasıdır. Telefonun yüksek akıma ihtiyacı varsa orijinal olmayan şarj cihazı yeterli olmayabilir. Bu, şarj cihazının arızalanmasına ve telefona kontrolsüz bir enerji göndermesine neden olur. Bu nedenle, yeni telefonları orijinal cihazlarla şarj etmek özellikle önemlidir. Şarj sırasında telefonun ısınmasının iki nedeni vardır.

Birincisi, telefonun bataryası öldü. Kısacası, pil tükenmesi olarak tanımlanan bir olay, pil içindeki kimyasalların tükendiği anlamına gelir. Böylece tüketilen Pil, şarj cihazından sürekli olarak yüksek akım şarj edeceğinden, telefonun şarj kontrol ünitesindeki transistörler ve entegre devreler ısınır. Bu durumda, genel olarak bir alüminyum kasaya sahip olan yeni telefonlar, belirli bir bölgeden ısınmaya başlar.

Diğer durum, telefonun ana kartının hasar görmesidir. Şarj düşük olduğunda ve birçok ünite gerekenden daha az elektrik tüketmeye başladığında telefonlar kendilerini ekonomi moduna geçirir. Bu aynı zamanda telefonun performansını da etkiler, çünkü pil azaldığında telefonunuzun daha sık donduğunu fark edebilirsiniz. Telefonunuzun anakartındaki herhangi bir üniteyi düzgün bir şekilde gerçekleştiremiyorsanız, telefonun pilden daha fazla akım şarj etmesine neden olur.

Bu durumda, hem Pil, şarj kontrolörü hem de şarj cihazı aşırı ısınacaktır. Bu durumda, telefonun bağlantısı kesilmeli ve şarj cihazı enerjisiz olmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Telefon Şarj Adaptörünün Isınması

Telefon Şarjda İken Neden Isınır ?

Telefonunuza taktığınız şarj kısmı ısınırsa veya sadece şarj olurken ısınırsa, şarj cihazının kendisinde bir sorun olabilir. Bu durumda, telefonunuz için uygun olan başka bir orijinal şarj cihazı ile şarj etmeyi deneyin. Isıtma sorunu devam etmezse, önceki şarj cihazınızı bırakmanın zamanı geldi.

Ancak, sorun şarj cihazı ile değilse, birkaç sorunu daha kontrol etmek için aşağıdaki öğelerle devam edin.

Telefonun Kendisinden Kaynaklanan Isınmalar

Telefonun arka kısmı ısınıyorsa, ancak pilin tam olarak nerede olmadığı, telefon ile ilgili bir sorun olması muhtemeldir.

Kulağınıza karşılık gelen telefonun hoparlör kısmı ısınırsa; bu rahatsız edici olmaktan daha endişe vericidir. Böyle bir sorunla karşılaştıysanız, cihazınızın muhtemelen bir donanım sorunu olabilir.

Başka bir ısınma, telefonun ekranının aşırı ısınmasıdır. Dokunma veya video ekranı aşırı ısınırsa, sorunun telefonla birlikte olduğunu göz önünde bulundurarak aşağıdaki tavsiyeye bir göz atmalısınız.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefonu şarja takınca ısınıyor , telefonu şarja takınca aşırı ısınıyor , telefonu şarja takınca şarj aleti ısınıyor , telefonu şarja takınca flaş yanıyor , telefonu şarja takınca şarjı azalıyor , telefonu şarja takınca birden artıyor , telefonu şarja takınca şebeke gidiyor , telefonu şarja takınca ünlem işareti.