GSM Numarası Nedir, En popüler cep telefonu standartlarından biri olan ve uluslararası alanda kullanılan GSM nedir, özellikleri nelerdir, GSM hakkında bilmeniz gereken her şeyi derledik. Mobil iletişim için küresel sistem, yani GSM mobil bağlantısına yardımcı olan dijital ağ olarak tanımlanır. Bir bütün olarak GSM şebekesi, dünyanın ve Avrupa’nın farklı yerlerinden insanlar tarafından kullanılmaktadır. Üç varyanttan (GSM, TDMA ve CDMA), birincisi en yaygın kullanılan şebekedir.
GSM’nin TDMA varyantlarından birini kullandığı görülmesine rağmen, işlevi diğer ikisinden oldukça farklıdır. GSM Derneği’ne göre, dünya çapında cep telefonu kullanıcılarının yaklaşık % 80’i, kablosuz arama yapmak için birincil şebeke olarak GSM kullanıyor.
GSM Zaman Çizelgesi
GSM, 1982 yılına dayanıyor. O zamanlar, Avrupa Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Konferansı (CEPT), şimdi Global Mobil İletişim Sistemi olarak adlandırılan Groupe Spécial Mobile’i (GSM) oluşturdu. GSM oluşturulmasının temel amacı, Pan-Avrupa şebekesini destekleyen bir mobil teknoloji tasarlamaktı. Ayrıca 1991 yılında, TDMA’yı temel alarak geliştirilmesinden sonra, ağın gerçek anlamda gerçekleştirildiğini ve ticari düzeyde kullanıldığını gördük. O zamandan beri GSM sürekli kullanım ve büyümede ilerlemektedir.
Tckn Ve Gsm Numarası Doğrulama Servisi Nedir ?
Müşterinin kendi bilgi sistemlerinde bulunan, müşterinin GSM numarası bilgilerini Web Hizmeti üzerinden ileten ve sistemlerindeki ilgili GSM numarasının açılış tarihi sorgusuna doğru veya yanlış bilgi veren bir hizmettir.
GSM Özellikleri
- Telefon görüşmesi şifrelemesi
- Veri Ağı
- Arayan kimliği
- Çağrı yönlendirme
- Görüşme bekleniyor
- SMS ve
Konferans
GSM Nasıl Çalışır ?
GSM Numarası Nedir, Şebeke GSM, TDMA ve FDMA’dan oluşur. İlk olarak, frekans bölmeli çoklu erişim frekans bantlarını farklı frekans bantlarına bölmekle ilgilidir. Öte yandan TDMA, farklı abonelere benzer bir frekans kanalına izin vermekle ilgilidir. Bu nedenle, her kullanıcının belirli bir frekansı kullanmak için kendi zaman aralığı olacaktır.
Bu nedenle, GSM durumunda, alt bölümlere ayrılmış taşıyıcı frekanslarının her biri, TDMA teknikleri kullanılarak ayrı zaman aralıklarına bölünür. TDMA’nın her bir çerçevesi yaklaşık 4.164 milisaniye (ms) sürecek ve daha sonra 8-zamanlı bir çerçeve olacaktır. Belirli bir zaman dilimindeki her fiziksel kanal veya zaman aralığı 577 mikrosaniye sürer. Veriler daha sonra önceden belirlenmiş bir zaman dilimi içinde bir patlama şeklinde iletilir.
İlginizi Çekebilir: En İyi Kameraya Sahip Telefonlar
TDMA Nedir ?
Zaman Bölmeli Çoklu Erişim, olarak Türkçeye çevrilebilir. Uydu haberleşme sistemlerinde kullanılan teknik ve ekipmanın sürekli gelişmesinin nedeni bant genişliği kavramına dayanmaktadır. Bu kadar değerli bant genişliğini korumanın karlı yollarından biri TDMA iletişim tekniğidir.
Kısa bir açıklama ile başlayalım. Yıldız veya Kafes yapısında çalışan orta ölçekli ağlarda kullanılabilir. TDMA tekniğinde, Ağ içindeki tüm istasyonlar farklı zaman aralıklarında aynı frekans kanalını kullanarak uyduya ulaşır. Uzak istasyonların bu paylaşımı tek başına yapması mümkün değildir.
Kontrol istasyonu (HUB, Master) hangi istasyonların gönderileceği zaman aralığında bu frekans kanalını kullanacağına karar verir. TDMA Çerçeve süresi ağlara göre değişir, ancak tüm istasyonların iletimine izin veren bir raund anlamına gelir. Kontrol istasyonu, TDMA çerçevesini istasyonlara göre zaman aralıklarına böler ve periyodik olarak ağda yayınlar. Bu, tüm uzak istasyonların kendi zaman aralıklarını öğrenmelerini ve zaman aralığı aralıklarında ortak frekansı göndermelerini sağlar. Gönderilen paket ağdaki diğer tüm istasyonlar tarafından dinlenir.
Fakat; yalnızca gönderen paketteki hedef olarak adreslenen alıcı istasyon bu verileri kullanıcı portlarına iletir, diğerleri bloke eder ve siler. Gönderen istasyon dışındaki tüm istasyonlar bu zaman aralığında bu frekansı kullanamaz.Kanal kapasitesi, TDMA Frame yapısı içinde tek bir frekansın zaman aralıklarına bölünmesiyle arttırıldı. Durumu daha iyi anlamak için geriye doğru düşünelim. Tek bir istasyon tarafından kullanılan kapasitede, anlık dilimlerde boşluklar oluşabilir. İstasyonun bu kapasiteyi kullanmadığı durumlarda, atıl kapasite olarak beklemektedir. "TDMA" ile bu kapasite çok küçük zaman dilimlerine ayrılmıştır ve bu kapasite istasyonların talep ettiği gibi farklı zaman dilimlerinde daha etkin bir şekilde kullanılabilir. Bu bant genişliğinden tasarruf sağlar.
GSM ve CDMA
GSM, kolayca değiştirilebilir SIM kartların avantajına sahiptir. GSM telefonları SIM kartınızı, telefon numarası ve bu operatöre abone olduğunuzu kanıtlayan diğer veriler gibi bilgileri saklamak için kullanır. Ancak, CDMA telefonlarda SIM kart bu bilgileri saklamaz. Kimliğiniz telefona değil CDMA ağına bağlı. Bu, CDMA SIM kartlarının değiştirilmesinin cihazı aynı şekilde “etkinleştirmediği” anlamına gelir. Cihazları etkinleştirmeden önce operatörün onayına ihtiyacınız var.
CDMA ve GSM’yi karşılaştırırken göz önünde bulundurulması gereken bir başka şey, tüm GSM şebekelerinin veri kullanırken telefon görüşmesi yapmayı desteklemesidir. Bu, telefon görüşmesi yapabileceğiniz anlamına gelebilir, ancak yine de navigasyon haritanızı kullanabilir veya internette gezinebilirsiniz. Bu özellik çoğu CDMA ağında desteklenmez.
CDMA Nedir ?
CDMA, Qualcomm tarafından geliştirilen gelişmiş bir mobil iletişim teknolojisidir. Bu sistemde, iPhone’unuzla sizi telefonlara ve kablolu bir telefona takılabilen ve çıkarılabilen SIM kartlar gibi sizi her yere çeken bir ağa çağrı yapabilirsiniz.
Sizde sorunlarınız ile ilgili kutucuğa yorum yapabilirsiniz ve yukarıda bıraktığımız hızlı destek telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; gsm numarası nedir turkcell , gsm numarası nedir türk telekom , gsm numarası nedir e okul , gsm numarası nedir vodafone , gsm numarası nedir nasıl öğrenilir , gsm numarası nedir örnek , gsm numarası nedir e devlet, gsm numarası nedir nasıl alınır , avea gsm numarası nedir , gsm numarası acilimi nedir.