Bozuk Batarya Belirtileri; Zarar görmüş bir bataryanın belirtileri genelde kullanıcılar tarafından anlaşılmaz ve bu istenmeyen problemlere yol açabilir. Tabii ki böyle bir durumda, pilin kırıldığını nasıl bilebiliriz? O soru ile karşı karşıya. Bununla beraber, bataryalarda bozulma meydana geldiği çeşitli yollarla anlaşılabilir.
Çünkü her telefon bataryası, gösterdiği farklı tepkilerde veya davranışlarda açıkça bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunun en çarpıcı belirtilerinden biri telefondaki şarj seviyesindeki azalmadır. Normalde ideal şarj seviyesi anında düşer ve telefon nerdeyse kapanır. Böyle bir durumda yapılacak ilk şey profesyonel yardım almaktır.
Bozuk Batarya Belirtileri; Arızalı bir batarya belirtileri sebebiyle telefonları değiştirmek sıklıkla gereklidir. Bu sebeple, kullanıcılar hemde bir dizi şüpheyle karşı karşıya kalmaktadır. Telefondaki bilgilerin pil değişimi ile silineceğini düşünen kullanıcılar, pil değiştiğinde içerik silinir mi? Merak etmek her şeydir.
Ancak, telefonun bataryasını değiştirmek, resimler, videolar, oyunlar, kişiler, uygulamalar ve notlar gibi telefonlardan asla bilgi silmez. Bu sebeple, bir sorun olduğunda, gönül rahatlığıyla bir değişiklik yapılabilir. Ayrıca, hasarlı bir pili en kısa zamanda değiştirmek farklı problemleri önler. Bu sebeple, bir problem olduğu anlaşılan durumlarda en kısa sürede değişiklik yapılmalıdır.
Bozuk Batarya Belirtileri ve Nedenleri
Telefonlarda batarya arızasının birkaç sebebi vardır. Batarya hasar görürse, çeşitli semptomlarla yaşanan sorun kendisini gösterir. En yaygın nedenler, orijinal şarj cihazının kullanılmamasını içerir.
Yan sanayinin kullanılması Akıllı telefonlardaki şarj cihazları, bataryanın yüksek akımda olmasına ve ardından bataryanın bozulmasına neden olabilir. Batarya nasıl iyileşir? Bu sorunun cevabı.
Bu tür bir problem genelde pil değiştirme ile karşı karşıya kalır ve pil değişimi genelde kalıcı bir çözüm yöntemi olarak görülür. Pilin telefonda bitip bitmediğini nasıl söylersin? Hadi daha yakından bakalım.
Bataryanın El veya Göz ile Kontrolü
bataryanın arızalı olup olmadığını belirlemek için, batarya teknik beceri olmadan çıkarılabilirse, soketinden çıkarılmalı ve manuel olarak kontrol yapılmalıdır. Normal bir bataryanın yüzeyi oval yerine aşırı derecede düzdür. batarya hasar görürse, yüzey ovaldir ve batarya şişmiştir.
Batarya hafifçe sıkıldığında, bu şişkinliğin girdiği kolayca fark edilir. Ek olarak, şişirilmiş bir pil görsel bozulma yaşar ve pilin şişirildiği çıplak gözle tespit edilebilir. Pilin şişmesi ve oval bir biçimi var ise, pilin fazla ömrü ve arızası olmadığı söylenebilir.
Bozuk Batarya Belirtileri Nelerdir
Telefonların batarya arızasıyla ya da bazı problemlerle karşı karşıya kalmasının çeşitli sebepleri olabilir. Bunlar arasında yanlış şarj veya yan sanayi Şarj Cihazları var. Her akıllı telefon kendi orijinal şarj cihazı ile şarj edilmelidir. Çünkü yan sanayi Şarj Aletleri telefona fazla akım girmesine neden olabilir.
Bu, pilin şişmesine veya şarj tutmada çeşitli problemlerle karşılaşmasına neden olur. Bu yüzden her zaman orijinal şarj cihazını kullanmalısınız. Peki, birkaç nedenden dolayı telefon bataryalarının bozulma işaretleri nelerdir? Hadi daha yakından bakalım.
- Telefonlardaki bataryanın ilk yıpratma belirtileri arasında, şarj olmasına karşın telefonun kapalı olması da var.
- En az bir gün önceden yeterli olan batarya şarjı, gün boyunca aniden sona erdi ve telefon kapanıp tekrar açılmadı, hemde batarya arızası belirtileri arasında yer almakta.
- Telefon kullanılırken şarj seviyesindeki hızlı bir düşüş, bataryanın bozulma işaretidir. Örneğin, şarj seviyesi bir seferde % 40’tan % 10’a düşer ve ara sıra telefon bile tamamen bitmeksizin kapanır.
- Ayrıca, telefonun sorumluluğu var ise, ekstra ısı, bataryanın tekrar kırıldığının bir işareti olabilir.
- Ayrıca, telefonu kapamak için telefonun belirtilerinden biri telefonun sonudur.
- Şişen piller ayrıca bozulma belirtileri olarak da tanımlanır. Batarya şişirilmişse ve telefon kılıfı bükülmüşse, en kısa sürede batarya değiştirilmelidir.
Telefon bataryasındaki bozulma yukarıdaki semptomlarla anlaşılmıştır. Bu belirtilerle karşılaştığınızda sorunun ne olduğunu düşünüyorsanız, önce pilde bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz. Sonuç olarak, en etkili çözüm telefon bataryasının kısa zamanda değiştirilmesidir.
İlginizi Çekebilir: Telefonu Şarja Takınca Dokunmatik Bozuluyor
Telefon Bataryanızı Hangi Durumlarda Değiştirmelisiniz
Ekran boyutu iyi mi? Tamam. Yüzlerce uygulama indirilebilir mi? Tamam. Bellek kapasitesi? Çok yüksek. Pil ömrü? Maalesef çok kısa. Bu günlerde cep telefonu kullanıcıları için en büyük sıkıntılardan biri pil ömrü. 8-10 saatlik pil ömrü, göze çarpan bir gelişme olarak gözüktüğü halde, en iyi arkadaşınızla birkaç uzun konuşma ve birkaç saatlik dizi izleme, oyun oynama ekrandaki şarj ibresini kısa sürede sıfıra indirecektir.
Peki, telefonunuzu şarj ettikten sonra hala iyi bir performans alamıyor musunuz? Tüm bataryalar zamanla şarjlarını daha hızlı kaybeder veya hiç şarj etmez. Telefonunuzun çok ısınması, güvenilir bir şarj aletiyle şarj ettikten sonra bile şarjının dolmaması gibi sorunlar yaşıyorsanız telefonunuza bozuk deyip hemen ondan vazgeçmeyin çünkü telefonunuzun bataryasını değiştirme vaktiniz gelmiş olabilir.
Bozuk Batarya Sorunu Garantiye Girer Mi
Telefonun bataryaları ile alakalı sorunları garanti kapsamında değerlendirebilmek için öncelikli olarak kullanıcı hatası olup olmamasına dikkat edilir. Akıllı telefon piliyle ilgili sorunlar sebebiyle kullanıcı hatası garanti hizmeti vermeyecektir.
Ek olarak, hataların onarımı ve onarımı için kullanıcılardan ücret alınır. Elbette, tam tersi durumda, garanti hizmetleri etkinleştirilir ve onarım için hiçbir ücret alınmaz. Garanti süresi devam ederse ve kullanıcı hatası yoksa bir telefonun garanti servislerinden yararlanması daima mümkündür. Bu sebeple, telefonlarda meydana gelen arızalarda kullanıcı hatası olup olmadığı çok çok önemlidir.
Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; iphone bozuk batarya belirtileri , bozuk batarya , bozuk batarya nasıl anlaşılır , bozuk batarya nasıl düzelir.