1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Ağlayan Çocuğa Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri

Ağlayan Çocuğa Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri

Ağlayan Çocuğa Telefon Ve Tablet Vermenin Etkileri

Ağlayan Çocuğa Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri, Çocukların oyun oynamak yerine telefon ve tablet kullanması, teknoloji uzmanı pedagogların ailelere titizlikle odaklandığı ve uyardığı konulardan biridir. Teknoloji hayatınıza öyle girdi ki, artık onsuz yaşayamayacaklarını düşünen bireyler ortaya çıktı. Telefon ve tablet teknolojik cihazlarda ayrıdır. Çünkü bunlar her zaman elinizin altında olan aletler ve nereye gidersek gidebiliriz. Telefon aynı zamanda çok önemli bir ihtiyaç olan iletişim ihtiyaçlarımızı da karşılıyor.

Ağlayan Çocuklara Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri

Ağlayan Çocuğa Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri, Gelişen teknoloji sayesinde insanların en büyük ihtiyaçlarından biri akıllı cihazlardır. Telefon bir ihtiyaçtır, ancak “akıllı telefon” adı verilen nesne bu ihtiyacın ötesinde bir cep bilgisayarı işlevi görür. Yorumlarımızı kontrol etmekten sosyal medya paylaşımına, sözlük gibi faydalı programlara, oyunlara kadar bu araçlarla çok farklı şeyler yapıyoruz.

Telefonunuzla ve tabletinizle tüm işleri yönetirken tüm gün bunları kullanarak zaman harcamak mümkündür. İnsanlar her yıl akıllı cihazlarını kullanarak daha fazla zaman harcıyor.

Akıllı Cihazlar Sağlık Sorunlarına Yol Açabiliyor

Telefonlar ve tabletler gibi akıllı cihazlar, bilinçli kullanılmadıkları takdirde birçok sağlık sorununu davet eder. Yaydığı radyasyonun neden olduğu problemler, bilekte ve parmaklarda uzun süreli kullanımın neden olduğu yan etkiler, boyun kasları üzerindeki etkiler, omurilik üzerindeki etkiler, gözler ve uyku kalitesi üzerindeki etkiler, örneğin birçok başlıkta ele alınabilecek sağlık sorunları telefonun uzun süreli kullanımı sonucu ortaya çıkabilir.

Akıllı Cihazları Yanlış Amaçlarla Kullanmak

Son yıllarda ebeveynlerin ve çocukların teknolojiyi yanlış kullandıkları sıklıkla gözlemlenmiştir. Hemen hemen her çocuğun bir tableti olması, bu durumun bir işaretidir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı artık bir hastalık olarak görülüyor. Gençler interneti ekmek ve su için temel bir ihtiyaç olarak görüyor. Gerçek dostlukların yerini sosyal medya dostlukları aldı. İnsanlar güzel bir şey gördüğünde eğlenmek yerine, fotoğraf çekmesini, sosyal medyada paylaşmasını ve “beğeniler” almasını bekliyorlar.

Çocuklar Teknoloji Karşısında Savunmasızlar

Ebeveynler, çocukları gözetlerken telefon ve tablet gibi cihazlarla eğlenirler. Bu ilginç şeyin ne olduğunu, insanların dakikalarca neye baktığını merak ediyorlar. Bu “oyuncağı” almak için mücadele ediyorlar ve başarısız olduğunda ağlıyorlar. Burada kritik bir hata yapılıyor. Çocuk telefonu alıyor. Telefonun yaydığı zararlı ışınlar nedeniyle biyolojik zararın çocuk üzerinde olduğundan daha büyük bir etkisi olacak. Buna ek olarak, çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimine verilen zarar yatsınamaz.

İlginizi Çekebilir: En İyi Telefon Takip Programı

Ağlayan Çocuğa Telefon Vermek

Çocuk sıkıldığında, açken, altı ıslakken, seyahat etmek istediğinde ağlar. Ebeveynler de çocuklarının taleplerini mümkün olduğunca yerine getirirler. Ağlayan çocukları susturmak için ebeveynlerin telefon, tablet vb. mobil cihazları çocuğun ellerine tutuşturması yeterince yaygındır.

Ağlayan Çocuğa Telefon Ve Tablet Vermenin Etkileri

Uzmanlar bu duruma işaret ediyor ve teknoloji hakkında şüpheci adımlar atılması gerektiğini ve teknolojiyi kullanmadan önce çocukların farkındalığının artırılması gerektiğini söylüyorlar.

Yeni Doğmuş Çocuklara Telefon Verilmesi

Büyüme çağında mobil cihazlarla yeni doğmuş bir bebeğin yetiştirilmesi son derece yanlış kabul edilir. Ebeveynler henüz bebeklerini telefon ve tabletler vererek çocukların zihinsel ve sosyal yönlerini engellemiyorlar. Yemek yemeyen, ağlamayan veya “susturulamayan” çocuklar mobil cihazlar tarafından rahat ettirilmemelidir. Uzmanlar tarafından çocukların özellikle üç yaşına kadar televizyon dahil olmak üzere teknolojiden uzak tutulması önerilir.

İlk Üç Yaş Çocuk Gelişimi İçin Önemli

İlk üç yıl içinde çocukların sosyal ve duygusal gelişimi şekillenir, dil becerileri gelişir. Bu dönemde mobil cihazlar ve televizyonun çocuklar üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Okul öncesi dönemde çocuklara teknolojinin tanıtılması, sınırlı sürelerle gerçekleştirilmelidir. Günlük 15 ila 30 dakikalık sınırlama, teknoloji kullanımının bilinçli olmasını sağlar. Tabii ki, mobil cihazla veya televizyon izlerken harcanan zaman yetişkin kontrolü altında olmalıdır.

Ebeveynler Çocuklarıyla Birlikte Zaman Geçirlmeli

Ebeveynler, çocukları ile zaman geçirmeli ve çocuklarıyla oynamalı ya da zamanları yoksa yardım almalıdır. Özellikle çalışan ebeveynler için, gün boyunca çocuğa bakma imkanı yoktur. Bu durumda, en iyi ihtimalle, bir büyükanne veya bakıcısının elinde büyüyen çocuk, günü parkta ve bahçede koşarak, oyuncaklarla oynayarak ve bazende TV izleyerek geçirir. Akşam yemeği, uyku, başka bir olasılık, çocuğu rahatlatmakta zorluk çeken ebeveynlerin veya bakıcıların televizyonun önünde oturmasıdır. İstediği programı veya karikatürü bulamayan çocuk telefon veya tablet tarafından susturuluyor.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Ağlayan Çocuğa Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri.

 

Merhaba! bir sorunuz mu var?

Buradan iletişime geçebilirsiniz!